Educatio

Educatio – Tudás és innováció

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeként a magyar köz- és felsőoktatás tartalmi, módszertani megújításával, központi oktatásügyi szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik. A Társaság a szakmapolitika szereplőinek, illetve a magyar köz- és felsőoktatási rendszer minden érintettjének nyújtja szolgáltatásait, tevékenységeit elsősorban állami és európai uniós források hatékony felhasználásával végzi. Az Educatio kiemelten fontosnak tekinti az oktatási esélyegyenlőség, a fejlesztések eredményeihez való egyenlő hozzáférés biztosítását.

Főbb feladataink:

  • Az egyik legjelentősebb feladatunk a köz- és felsőoktatást érintő központi adatbázisok fejlesztése és üzemeltetése, mint a Köznevelés információs rendszere (KIR), a Felsőoktatási információs rendszer (FIR), valamint a felsőoktatási felvételi eljárások teljes körű operatív lebonyolítása.
  • Tartalomszolgáltatóként cégünk rendelkezik a legnagyobb hiteles hazai adatbázissal a köz- és felsőoktatás terén, amelyet ingyenesen bocsát a szakmapolitika, valamint a kutatók rendelkezésére.
  • Az Educatio kulcsszerepet játszik az IKT (információs és kommunikációs technológiák) módszerek és eszközök a közoktatásban való elterjesztésének, valamint cégünk működteti a legjelentősebb magyar nyelvű oktatási portálokat, amelyek egyaránt szolgálnak releváns tartalommal tanároknak, diákoknak, szülőknek és oktatáskutatóknak egyaránt.
  • Mindezek mellett jelentős szerepet töltünk be a köz- és felsőoktatás fejlesztésében, legyen szó módszertanról, informatikai fejlesztésről vagy üzemeltetésről. Szolgáltatásaink célcsoportjai között egyaránt megtalálhatók a diákok, tanárok, oktatók, szülők, a köz- és felsőoktatási intézmények valamint az oktatáshoz kötődő állami és civil szervezetek. Így joggal mondhatjuk, hogy az Educatio az oktatás minden szintjén jelentős szerepet vállal.


Módszertan és informatika

Az Educatio az oktatási területet érintő informatikai stratégiák tervezésében, terjesztésében és üzemeltetésében tölt be fontos szerepet Magyarországon. Képzett szakértőinknek hála, cégünknél összhangba kerülnek az oktatási terület szakmai, módszertani és informatikai szempontjai, így fejlesztéseinket a célcsoport igényei szerint tudjuk alakítani, valamint a support tevékenységben is kiemelkedő szerepet vállalhatunk. Mivel mindkét területen (módszertan és IT) érintettek vagyunk, így biztosítani tudjuk, hogy az igények és a produktum a lehető legpontosabban feleljenek meg egymásnak.

Feladataink:

 

sulinet felvi
e-twinning Elektronikus Információszolgáltatás

Digitális Tankönyvtár